tankar

Kva meiner eg med ordet «grøn»?

Alle veit jo at grøn er ei farge, men her i bloggen vil eg bruke ordet i ei mykje meir overført, og ganske vid betydning:

  1. Grønt som  miljøvennleg.
  2. Men òg grønt meir som ein måte å tenke på – ikkje berre om kva som er bra for miljøet, men all slags samfunnstenkning der miljø og ressursbruk i det heile tas seriøst med i biletet. Det vil fort bli tydeleg at mange av dei eg kallar grøne tenkarar i tillegg til å bry seg om miljøet og naturen, også er opptegne av spørsmål om rettferdig fordeling og av kva samfunnsform og livsstil som kan gjere menneska mest muleg glade.

Inspirert av slike tenkarar, handlar det grøne for meg alt i alt om tankar og handlingar som har som mål å oppnå ei grønare verd. Og med ei grøn verd tenker eg meg ei verd der ein brukar    naturressursane med langt større omhu enn det ein gjer i dag. Eg tenker meg også ei verd med ei meir rettferdig fordeling av goder. Ei verd med meir ansvar og omtanke; for naturen og for andre skapningar, både mennske og dyr.

Detter høres vel flott ut, gjer det ikkje? Men det er ikkje så enkelt å vite kva ein skal gjere om ein vil arbeide for ei grønare verd. Det vil eg prøve å utforske på denne bloggen.

Standard

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s