mat og drikke

Frukostblanding med kanel og kardemomme

3 dl hakka nøtter

1,5 dl solsikkefrø

1,5 dl graskakjernar

0,75 dl linfrø

6 dl havregryn

1/2 ts kanel

1/3 ts kardemomme

3 ss honning

Hakk nøttene (eg brukte ei blanding av hasselnøtter og mandlar), og ha dei i ei langpanne med høg kant. Skru ovnen på 200 grader. Mål opp og ha i resten av ingrediensane. Bruk gjerne morter og knus til krydderet sjøl, det gir ekstra frisk smak. Eg brukte frøa frå 3 kardemommebelgar og omtrent 1/2 cm kanelstang. Honningen la eg på toppen i 3 klumpar, som på bildet.

Ha blandinga i ovnen, og lat den stå i 5 minutt. Så tar du den ut og rører godt, slik at honningen blir fordelt over det heile. Set inn att blandinga, la den stå i 5 minutt til før du rører litt i den. Så kan du skru av ovnen og la den stå i 4-5 minutt før du tar den ut. Då er den godt rista.

Ein kan sjølsagt variere mykje her, med ulike nøtter,frø og gryn. I denne oppskrifta er det forresten mykje nøtter og frø i forhold til gryn. Det er smak og behag kor mykje rista blandinga skal være. Men vær obs på at den er nummeret før å bli litt brent etter eit kvarter. Når blandinga byrjar å bli gyllen, går ting fort! Eg har glømt meg og svidd blandinga, det er ikkje noko særleg. Ein kan godt ha ovnen på 180 grader i staden, då har ein litt betre kontroll. På bildet øverst har eg hatt på mjølk og litt hakka sjokolade:)

 

 

Standard

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s