tips og ting

Skal, skal ikkje

Albert Joseph Moore, Silver

Albert Joseph Moore, Silver

Eg sit inne med godt over middels mykje kunnskap om såkalla «naturleg kosmetikk», men har vore usikker på kor mykje eg vil skrive om dette, av fleire grunnar:

1. Eg kan godt under middels om kosmetikk sånn i utgangspunktet. Før eg byrja å sette meg inn i naturleg kosmetikk, brukte eg hudkrem to-tre gongar i veka og eg hadde den samme mascaraen i to år.

2. Det å gå over til meir naturleg kosmetikk er ikkje akkurat det viktigaste ein kan gjere for miljøet. Mange av produkta bestiller eg frå utlandet, og det er ikkje heilt bra, med tanke på flyfrakt og innpakning.

3.Ein anna grunn til at eg vurderte å ikkje ta det med, er at eg ikkje ønskar at denne bloggen skal oppfattast utelukkande som ein «jenteblogg». Såvidt eg kan sjå er det til dels kjønnsapharteid i bloggosfæren, noko eg synes er litt synd. Uansett; alle produkta eg anbefaler kan også brukast av gutar: alt etter kva ein ser som nødvendig.

4. Apropos nødvendig, så kan det sjølvsagt hevdast at kosmetikk av alle slag stort sett er unødvendig. Mi meining om dette, er at kvar og ein godt kan tenke litt gjennom sin bruk av kosmetikk. Kva er det me verkeleg sett pris på å bruke av produkt, og kva produkt er det eigentleg som funkar? Eg må ærleg innrømme at etter at eg byrja å bruke naturleg kosmetikk, byrja eg óg å bruke meir kosmetikk enn eg gjorde før. Når eg først vart dradd inn i kosmetikkverda, syntes eg brått eg fekk bruk for ei mengde ting eg aldri hadde brukt før. Eg har også bygd opp eit aldri så lite lager av produkt eg ikkje likte eller rett og slett ikkje har fått bruk for likevel.

Men – eg har komme fram til at eg vil skrive om dette. Det har tross alt noko for seg, både for eins eigen del og for miljøet å unngå produkt som inneheld miljøgifter.

Men – det er ikkje slik at alle såkalla «naturlege produkt» nødvendigvis er gode og ufarlege. Eg har vore opptatt av å finne dei enklaste og beste produkta der ute, og har funne fram til nokon produkt som eg synes er gode og som eg gjerne anbefaler andre, som denne såpa.

Eg har også laga meg visse forestillingar om korleis ein kan klare seg med færre produkt. Eg vil gjerne gi nokre tips om korleis du kan bruke dei same produkta på ulike måtar. Dette er basert på mine eigne erfaringar, eg er på ingen måte nokon ekspert i hudpleie. Fortsettelse følger!

Standard

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s